Grote Baan 243,
9120 Melsele

03 755 28 00

Winketkaai 28, 2800 Mechelen

0494 58 01 30

 

De chiropractor behandelt de probleem-gebieden door met een korte, snelle beweging van de handen bewegingsbeperkingen op te heffen.  Dit kan een krakend geluid geven.  Hierbij wordt het gewricht net iets verder gebracht dan de normale beweging.  Het geluid dat hierbij ontstaat is de ontsnapping van gas uit het gewricht, dit is niet schadelijk voor ons lichaam.  

De dag na de behandeling kan men ongemak of pijn voelen vergelijkbaar met de spierstijfheid de dag na een stevige sportinspanning. Maakt u geen zorgen als u deze reactie ervaart, het is een natuurlijk en tijdelijk antwoord op de uitgevoerde correctie.

Het is meestal aangeraden na de behandeling een warme douche te nemen, dit versoepelt verkrampte spieren.  Hou er ook rekening mee dat u best geen zware fysieke inspanningen plant na een behandeling.  Lichte vormen van beweging zoals wandelen zijn wel aangeraden.  Abrupte bewegingen of langdurig zitten of staan zijn eveneens te vermijden.

De chiropractor zal u naargelang de klacht ook specifieke stretchoefeningen en/of ergonomische tips geven.  

 

Massage-matras

In de kleedruimtes staan massage matrassen die vrijblijvend te gebruiken zijn voor uw behandeling.  Gelieve hiervoor een 10-tal minuten voor uw afspraak te komen zodat u voldoende tijd heeft om optimaal te ontspannen.